top of page

Tütsülerde Kullanılan Malzemeler

Güncelleme tarihi: 20 Oca 2019

Adaçayı; Hava elementiyle ilişkilidir. Uzun dönemden bu yana ritüellerde alanı temizlemek ve korumak için kullanılır. Arındırır ve meditasyonda odaklanmayı sağlar. Hafızayı güçlendirir. Güçlü ve ferah aromatik kokusu vardır.

Ardıç Ağacı; Ateş elementiyle ilişkilidir. Alanın enerjisini arttırır ve arındırır. Antiseptiktir, sindirime yardımcı olur böbrekleri rahatlatır. Odunsu, hafif tatlı kokusu vardır.


Biberiye; Ateş elementiyle ilişkilidir. Uykuya dalmaya yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir. Naneye benzer hafif ve ferah kokusu vardır.


Defne Yaprağı; Hava elementiyle ilişkilidir. Şifa, şans ve bereket getirdiğine inanılır. Ferah, naneye benzer kokusu vardır. Duyuları güçlendirir.


Fesleğen; Ateş elementiyle ilişkilidir. Canlandırıcı ve güçlendirici etkisi vardır. Tatlı baharatımsı bir kokusu vardır.


Günlük Reçinesi; Ateş elementiyle ilişkilidir. Meditasyonda ve odaklanmada etkilidir. Yaratıcılığı arttırır. Yüzyıllardır tütsülerde kullanılmaktadır. Ferah, tatlı meyveye benzer kokusu vardır.

Karanfil; Ateş elementiyle ilişkilidir. Farkındalık ve tinsellik arttırıcı özelliği vardır. Yoğun, hafif ekşi meyveye benzer ferah kokusu vardır.


Zenso Doğal Tütsü Kullanılan Malzemeler
Zenso Doğal Tütsü Kullanılan Malzemeler

Kırmızı Sandal Ağacı; Su ve Ateş elementiyle ilişkildir. Dinginleştirici ve meditatif özelliği vardır. Uzakdoğu’da çoğu tütsünün ana maddesidir. Yumuşak, baharata benzer odunsu kokusu vardır.


Lavanta; Hava elementiyle ilişkilidir. Antideprasan olarak kullanılmaktadır. Sakinleştirir ve uykusuzluğa iyi gelir. Antiseptik ve Afrodizyak etkisi vardır. Cinsel gücü arttırdığı bilinmektedir. Otsu tatlı kokusu vardır.


Melisa; Hava elementiyle ilişkilidir. Dengeleyici ve rahatlatıcıdır. Uykuya yardımcı olur.

Hafif limona benzer kokusu vardır.


Sedir Ağacı; Ateş elementiyle ilişkilidir. Ferahlatır ve dinginleştirir. Alanı temizler ve korur. Odunsu, hafif tatlı ve ferah kokusu vardır.


Tarçın; Ateş elementiyle ilişkilidir. Farkındalık arttırıcı ve meditatif özelliği vardır.

Tatlı baharata benzer yumuşak kokusu vardır.


Üzerlik Tohumu; Mistik ve şamanik bir bitkidir. Kültürümüzde de nazardan korumak için yakılır. Bedende ve yakıldığı alanda güçlü etkisi vardır, frekansı yükseltir. Antidepresan görevi görür. Kokusu sert ve yoğundur.


Yenibahar; Şans ve bereket için yakılır. Kokusu sert ve keskindir.


Yıldız Anason; Hava elementiyle ilişkilidir. Yaratcılığı arttırır, rahatlatır ve dinginleştirir. Mizah duygusunu arttırdığına, psişik güçleri uyandırdığına inanılır. Tatlı kokusu vardır.


Zencefil; Ateş elementiyle ilişkilidir. Yaratıcılığı ve bereketi arttırır. Zencefilin kendi keskin kokusunu yayar.


979 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page