top of page

Tütsü Rehberi


Tütsüler genellikle yoga, meditasyon, terapi, masaj ve ritüellerde kullanılır. Dünya genelinde daha çok Uzak Doğu'daki tapınaklarda düzenli olarak kullanılır. Piyasada bilinen en yaygın tütsüler, içinde bambu çubuğu kullanılarak yapılan tütsülerdir - ancak bu tip tütsülerin kalitesi bir hayli düşüktür. Genellikle bambu çubukları sentetik parfüm yağlarına batırılarak üretilir ve doğal materyallerden oluşmaz ve fiyatı da ucuzdur.



Daha yüksek kalitedeki ürünler, en çok Japon tütsü sanatında görülebilen, bitkilerin, ağaçların, reçinelerin kendisinin kullanımıdır. Bunlar daha doğal olup aromaterapik özellikleri barındırır. Nippon Kodo, Shoyeido gibi dünyaca ünlü tütsü üreticilerinin bazı tütsülerinin fiyatları 700$’a kadar çıkabilmektedir.


Tütsü, alanı arındırmak ya da mekânı hazırlamak için herhangi bir spiritüel uygulamanın başlangıcında yakılabilir. Tütsü dumanının sıkışmış ya da uyumsuz enerjileri temizlediği bilinmektedir. Örneğin evdeki herhangi bir çatışmanın ardından, alanın enerjisini sakinleştirmek için iyi bir uygulamadır.


Zenso Tütsü | Doğal Tütsü
Doğal Tütsü

Tütsü seçerken kendi sağlığınız için özellikle Doğal Tütsüleri seçmenizi tavsiye ederiz. Sentetik yağlara batırılmış tütsüler her ne kadar size güzel kokuyor gibi gelse de kimyasal yağlarla yapılması sebebiyle sağlığınıza zararlıdır.


Tütsüyü daha yakmadan, tütsü kutusunu elinize aldığınızda yada hatta biraz yakınına yaklaştığınızda buram buram kokusunu duyuyorsanız muhtemelen parfüm yağına batırılmış kimyasal içeren sentetik tütsüdür. Doğal tütsüler doğal materyallerin karışımından olduğu için aşırı keskin kokuya sahip olmaz. Yaktığınızda ise daha derin ve içten kokusunu yayar ve alanda çıkardığı enerji hissedilebilir derecede güçlüdür.


1.892 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page