top of page

Sentetik Tütsü Nedir?

Malesef ülkemizin piyasasında daha çok sentetik, bandırılmış(dipped) tütsüler yaygın olarak satılıyor. Yeni yeni ülkemizde doğal tütsüler tanınmaya başlandı ve doğal tütsü üreticileri her geçen gün artıyor. Umarım ki doğal tütsü üreticileri olarak, bir platform kurarak hem resmi olarak tanınmasını hem de bilinçlendirilmesine katkıda bulunabiliriz.


Sentetik tütsüler diyoruz hep acaba nedir bunlar?


Sentetik tütsüler, doğal bileşenlerin kimyasalları laboratuvar ortamında analiz ediliyor. Bu analiz neticesinde o kokuyu veren kimyasallar belirlenerek doğal kokuların imitasyonları laboratuvar ortamında oluşturuluyor. Ve sentetik yağ üretiliyor.


Evet doğal materyallerde, havada, suda, bedenimizde, her şeyde kimyasallar mevcut. Ancak burada sorun oluşturulan bu sentetik yağlarda petro-kimyasal maddelerin olması. Bu yöntemin tercih edilmesi, doğal malzemelerden elde edilecek yağlardan daha ucuz olması. Daha ucuz üretim daha fazla kâr. Hatta bu sentetik yağları genişleticiler(diproplin glikol) ile karıştırıp maliyeti daha düşürüyorlar. Ve tabii ki bu tütsüler insan sağlığına ciddi derecede zararlı olduğu bir çok araştırmayla onaylanmış durumda. Yani sentetik yağlar kokular, doğal kokuların imitasyonu.


Doğal tütsü üretiminde doğadaki bileşenlerin kendisi kullanılıyor. Örneğin adaçayında güneşin, toprağın, havanın, suyun enerjisi yer alıyor. Ateş ile birleşip tütmeye başladığında tüm elementlerin enerjisi birleşip tütsü haline geliyor. Doğada yer alan her şeyin kullanım şekline göre canlılar üzerinde çeşitli etkileri bulunuyor.


Sentetik tütsülerin daha ucuz doğal tütsülerin pahalı olmasının sebebi içeriklerinden dolayıdır. Sentetikler ucuz malzemeleri(kontraplak, talaş, kömür gibi) alıp laboratuvarda ucuza üretilmiş imitasyon kokulara bandırarak üretiliyor diğeri doğadan aldığı malzemeleri direkt olarak diğer doğal malzemelerle karıştırarak üretiyor. Bu yüzden de doğal tütsülerin içinde kullanılan malzemenin farklı olmasından dolayı fiyatları malzemelerin fiyatına göre değişken ve sentetik tütsülerden daha pahalıdır.


792 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page