top of page

Defne Yaprağı’nın Sırrı

Güncelleme tarihi: 2 Tem 2019

Defne yaprağı yüzyıllardır hem şifa hem de bolluk, bereket amacıyla özellikle Akdeniz bölgesinde kullanılmıştır.Günümüzde de anksiyete, diyabet, enfeksiyon, migren gibi bir çok rahatsızlık için kullanılmaktadır.

Yakılan Defne Yaprağının verdiği gevşeme ve huzurun metil öjenol ile alakalı olduğunu tahmin edilmektedir.

Yapılan bir araştırmada düzenli olarak defne yaprağını yakan bir çok kişinin, kokunun kendilerini rahatlattığını gevşettiğini, stresi azalttığını belirtmişlerdir.


Ayrıca Defne yaprağının tıbbi özelliklerinden birisi de enfeksiyonları azaltmasıdır. Defne yaprağı dumanı vücudunuzdaki, özellikle eklemlerinizdeki iltihaplanmayı azaltır. Bu şifa etkisi, defne yapraklarında bulunan ve tamamen doğal anti-inflamatuar bir tedavi olarak işlev gören öjenoldan maddesinden gelir.


Defne yaprağı dumanı sakinleştirici bir etkiye sahip, ancak aynı zamanda dikkat arttırır. Aslında, yakılan defne yaprakları sıklıkla kronik yorgunlukla mücadele etmek için kullanılır. Defne yapraklarındaki pinenler, sineol ve elemisin gibi bazı maddeler yorgunluk hissi ile mücadele eder ve dumanı teneffüs edenlere keyifli bir enerji artışı sağlar.

Defne Doğal Tütsü
Defna Yaprağı

Baş ağrısı ve yorgunluğa iyi gelir.

Bolluk, bereketi arttırır.

Kaygı ve endişeyi azaltır.

Dikkati arttırır, duyuları güçlendirir.

Solunum sistemini açar. 

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Enfeksiyonları azaltır


3.895 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page